Wie is de zeeuwseleertrein?


Mijn naam is Nicole Vos, ben woonachtig in Westkapelle en kom uit Ten Boer (plaatsje in Groningen).

Ik heb eerst de opleiding MDGO-AW (agogische werk) gedaan, en in het eindexamen jaar heb ik nog een avondopleiding binnen het ALO gedaan, als bewegings- en zwemopleider.

Daarna ben ik in de Z-verpleging gaan werken, maar na een aantal jaren verhuist ik naar Middelburg en heb ik als zwemonderwijzeres gewerkt in Arnemuiden en Domburg. Binnen het Agogische werk heb ik ervaring opgedaan met moeilijk opvoedbare kinderen en kinderen met motorische problemen.

Na mijn zwangerschap en de blijde geboorte van mijn zoon ben ik een aantal jaren thuis geweest. In die periode ben ik cursussen gaan volgen over nieuwe-tijd kinderen en heb mij verdiept in pestproblematiek en dyslexie.

In 1997 heb ik mijn eigen bedrijf opgezet, maar dan eerst als counselor en massage therapeut.

Toen er problemen kwamen binnen het basisonderwijs met mijn zoon, ben ik allerlei opleidingen gaan volgen om hem te kunnen begeleiden bij zijn dyslexie.

Ik kwam erachter dat als ik dit als ouder zelf niet zou oppakken, er dan verder geen mogelijkheden werden aangeboden op de basisschool.

Ja, allerlei lapmiddelen, maar niet dat wat hij nodig had. Ik kwam eerst terecht bij "ik leer anders", daar heb ik een opleiding gelopen en ben dan ook gecertificeerd trainer.

 

Daarna via de CLNS (centrum voor nieuwe leersystemen) visuele- en ruimtelijke trainer, woordbeeldtrainer, Jamara rekencoach en Matrixmethode gedaan. In januari 2014 heb ik de cursus voor "ik leer leren" gedaan.

 

Omdat dit zo goed werkte bij mijn zoon, al die leertechnieken, wilde ik andere kinderen ook helpen met hun problemen. En zo ontstond uiteindelijk de Zeeuwseleertrein.

Ook wil ik graag ouders helpen d.m.v. informatieavonden en .................. ideeën van uw kant zijn uiteraard altijd welkom. 

Verder zie ik de komende jaren wel wat er allemaal nog op mijn pad komt en hoe ik mezelf verder kan ontwikkelen om nog meer ouders en kinderen te kunnen helpen, begeleiden, trainen.........Mijn passie is om kinderen een goede start te geven in het onderwijs en of je nu 5 jaar bent of 10 jaar of ouder.  

 

Opleidingen.

Diploma's.

MDGO AW (agogische werk) 2984-1987 - diploma.

Alo beweging en sport 1987 - diploma.

Zwemonderwijzeres sport 2987 - diploma.

Stresscounseling / schoolcounseling 1997-2000 - diploma.

Spel en sport 1994 (bijscholing) -diploma.

Speltherapie 2007 -diploma.

Pijnbestrijdingstherapeut APS 2007 - diploma. Registratie bij NFG.

Voedingsdeskundige 2008 - diploma.

Schrijfdansdocent 2014 - diploma. Registratie bij www.schrijfdans.nl

Diagnosticeren Beelddenkers Expert 2017 - diploma. Registratie bij www.kindinbeeld.nl

Leer en gedragsproblemen 2017 - diploma.

RT opleiding 2018 - diploma.

 

Gecertificeerd:

1 jr psychologie 2005 - deelcertificaten.

ik leer anders geregistreerd bij www.ikleeranders.nl

ik leer leren geregistreerd bij www.ikleerleren.nl

Via CNLS geregistreerde opleidingen www.cnls.nl

Jamara rekencoache (CNLS)

Woordbeeldtrainer (CNLS)

Visuele screening/oogmeting bioptor/training (CNLS)

Ruimtelijke zicht en inzicht (CNLS)

Dominantie matrix (CNLS)

Bodymap I en II (ontwikkelingslab)

Baby gebaren.

Braingym 101A.

Daarnaast blijf ik gewoon bijscholingen volgen om te zorgen dat ik geregistreerd ben bij de verschillende organisaties.

En wat ik zelf ook belangrijk vindt is dat ik ervaringsdeskundige ben.

Nou zie ik u kijken! Ervaringsdeskundige! Ja, dit omdat ik mijn zoon al vanaf groep 3 zelf begeleid m.b.t. dyslexie. Aangezien er op de school weinig tot geen aandacht aan hem werd besteed en de begeleiding nogal achter bleef. Ondertussen zit hij op de mbo en hebben we altijd moeten knokken voor goed en passend onderwijs. Ook nu op de mbo blijf ik nog bezig met knokken. En ik weet hoe moeilijk het is voor ouders als ze niet gehoord worden door de scholen. Ondanks de "wet op het passend onderwijs".