De Zeeuwseleertrein biedt LEERONDERSTEUNING op het gebied:

"leerproblemen"

Daar waar de scholen vaak geen hulp (meer) bieden aan kinderen die het nodig hebben, daar gaat de zeeuwseleertrein door.

Doordat het onderwijs tegenwoordig allemaal "snel en in tempo" moet zijn er kinderen die niet goed genoeg of niet snel genoeg mee kunnen komen. De scholen hebben soms meer belang bij kinderen die (hoog) begaafd zijn, zodat het doorstroom gemiddelde dan beter uitkomt.

Maar dat de kinderen die echt hulp nodig hebben, dan aan hun lot overgelaten worden is voor hun niet belangrijk. Daarbij komt dat scholen niet zo goed weten wat voor een andere mogelijkheden er zijn. Of ze weten niet wat beelddenkers zijn.

Doordat ik er al jaren geleden zelf tegen aan ben gelopen met mijn zoon, ben ik mij er in gaan verdiepen en heb ik allerlei opleidingen en cursussen gevolgt om toch mijn zoon en andere kinderen te kunnen helpen.

 

Visuele screening van uw kind:

Hierbij kijk je of de samenwerking van beide ogen naar tevredenheid werkt.

 

Fixatie disparatie:

Als je ergens naar kijkt moeten beide ogen naar hetzelfde punt kijken. Wanneer dit niet goed gebeurt, fixeer je (kijken) disparaat (niet goed). De hersenen kunnen de beelden van de beide ogen niet tot één enkel beeld versmelten waardoor het zien onduidelijk wordt. Dit kan wazig zicht of onrustig gedrag veroorzaken.

 

Jamara rekenen.

Jamara is een rekenaanpak om kinderen alsnog, opnieuw of beter te leren rekenen.

 

Ik leer anders.

Beelddenken = een andere manier van denken. 

Tijdens de training ‘Ik leer anders’ leer je zelf de lesstof te vertalen naar beelden zodat het wel binnen JOUW informatiesysteem past.

Ik leer leren.

Ontdek samen met je trainer hoe je concentratieproblemen en faalangst de baas wordt en hoe huiswerk maken makkelijker kan worden.
Er zijn twee manieren om de training te volgen

  • Een groepstraining
  • Een individueel coaching traject

Handig! Ik leer.

Vind je school eigenlijk niet zo moeilijk, maar je haalt toch niet de resultaten die je hoopte?

Wil je jouw sterke vaardigheden nog beter leren ontwikkelen, zodat je vanuit die kracht verder kunt ontdekken om je nog effectiever je huiswerk te maken?

 

Kleurmethode:

Om het tekstbegrip significant te verbeteren kan ik met de Kleurmethode handvatten aanreiken om teksten beter te begrijpen. De Kleurmethode geeft uw kind inzicht in de opbouw en structuur van de tekst.

 

Workshop:

Meten = weten workshop en Breuken.

 

Technisch en begrijpend lezen

Lezen is een vaardigheid die je op een juiste manier moet leren, dus de goede techniek, die vraagt om een goed tempo en goed te kunnen lezen. Om dit te verbeteren kan ik het Ralfi lezen in zetten en dit sluit goed aan bij de werkwijze volgens het protocol bij Leesproblemen van de basisscholen.